Psykologisk salong 2012 12 06

Psykologisk salong samarrangerades denna gång med studentkonferensen i psykologi.

Kvällens gäster:

Poul Perris

Poul Perris är en mycket uppskattad föreläsare, samt känd från dokumentärserien "Par i terapi" som visats i Sveriges Television under hösten 2012.

Poul Perris är leg. läkare, leg psykoterapeut, ordförande för svenska föreningen för kognitiva och beteendeinriktade terapier, samt rektor vid Svenska Institutet för Kognitiv psykoterapi.

Martin Grann

Med Martin Grann pratade vi bland annat om farlighetsbedömningar och rättspsykiatri.

Martin är leg psykolog och har bland annat doktorsexamen i rättspsykiatri från Karolinska Institutet och MBA-examen från Handelshögskolan i Stockholm.

Som forskare har han intresserat sig för epidemiologiska frågeställningar om sambanden mellan psykisk sjukdom, missbruk och våldskriminalitet, men också kliniska frågeställningar rörande hantering och behandling av farliga patienter, samt riskbedömningar.

Han har tidigare arbetat bland annat som psykolog på Rättspsykiatriska Avdelningen i Stockholm, som klinisk konsult vid polisen, forskningschef vid Rättspsykiatriskt centrum i Säter, grundare och verksamhetschef Centrum för Våldsprevention och nu senast som utvecklingschef för Kriminalvården.

Han är professor vid Karolinska Institutet, Institutionen för Medicinsk Epidemiologi och Biostatistik, Centrum för Våldsprevention, samt Honorary Research Fellow vid Department of Psychiatry, University of Oxford.

Janette Atkinson

Janette Atkinson är professor och ansvarig för synutvecklingsenheten på University College i London.

Hennes forskning fokuserar på utvecklingspsykologi och då främst barns synutveckling, förståelsen för form och rörelse och synutvecklingsrelaterade funktionsnedsättningar.


Sidansvarig: Mattias Lundberg

Utskriftsversion