Psykologisk salong 2012 05 03

Cirka 160 personer hade sökt sig till Pub Freja i Umeå Folkets Hus den 3 maj för att besöka vårens sista Psykologiska Salong.

Denna vårens sista salong bjöd inledningsvis på dramatik, då den första gästen, Professorn och musikforskaren Guy Madison ramlade med sin cykel och bröt nyckelbenet på väg till Salongen. Det gjorde att schemat fick ändras i avvaktan på att Madison eventuellt skulle orka och hinna ner från akutmottagningen vid Norrlands Universitetssjukhus.

Istället fick Mattias Elg från Elg & Catenacci inleda och beskrev utvecklingen av användandet av testverktyg inom arbetslivet. Det kanske mest tydliga är att användandet av test sker tidigare i processen, vilket Elg tycker är bra:

- Det skapar rättvisa, då man inte utgår från personens namn, kön eller bakgrund. Det viktiga blir vad personen faktiskt kan och det tjänar alla på, säger Mattias Elg.

Kvällens andra gäst Agneta Sandström, som pratade om stress och utmattningstillstånd, var den som drog ner flests skrattsalvor med sina synpunkter om hur användbart Mindfulness och "Balans i livet" egentligen är. Hon konstaterade att mindfulness idag verkar vara lösningen på de mesta, men att "man kan inte lösa alla jordens jävla problem med mindfulness".

Mest imponerad var dock publiken av Guy Madison, som trots ett brutet nyckelben och rejält smärtpåverkad tog sig till Salongen och beskrev sin forskning kring psykologi och musik. Att han valde att komma till Salongen trots olyckan förklarade han genom att referera till sin bakgrund som musiker:

- Man ställer aldrig in en spelning!


Sidansvarig: Mattias Lundberg

Utskriftsversion

Kontaktinformation

Mattias Lundberg
Institutionen för psykologi
901 87 Umeå 

Besöksadress
Beteendevetarhuset, A-123

Tel:  090-786 66 45