Psykologisk salong 2012 02 02

Steven Nordin är forskare vid institutionen för psykologi, Umeå universitet. Han undersöker bland annat om förändringar i luktsinnet kan användas för att tidigt upptäcka demens, och varför gravida kvinnor känner avsmak för viss mat.

I fokus för hans forskning är personer med särskild miljökänslighet, som ofta får svåra symtom när de utsätts för dofter, buller, ”sjuka hus” eller elektromagnetiska fält. Han har undersökt hur vanligt det är med doftkänslighet och sjuka hus-syndromet, vilka symtomen är, hur det är att leva med dessa besvär samt möjliga orsaker till överkänsligheterna.

Se intervju med Steven Nordin från Psykologisk salong

Anja Kontor

Anja Kontor har arbetat med flera framgångsrika produktioner inom både SVT, SR och TV4.

Efter sina 27 år i tv och radio har hon en bred erfarenhet av både lättsamma och tunga program, och har levererat allt från nyheter, dokumentärer till underhållningsprogram. Hon hyllas för sin förmåga att lyssna och vara deltagande i samtal, och kan till synes ledigt och lätt skapa förtroende under ständig tidspress. Vilka psykologiska kunskaper krävs för detta?

Se intervju med Anja Kontor från Psykologisk salong

Avraham N. Kluger

Avraham N. Kluger är professor i psykologi vid The Jerusalem School of Business Administration, The Hebrew University of Jerusalem.

Han har under de senaste decennierna bedrivit världsledande och banbrytande forskning kring feedback och dess destruktiva inverkan på prestationer, relationer och välbefinnande. Han har utvecklat alternativa metoder för prestationsutveckling, och är för närvarande aktuell med ett stort forskningsprojekt som handlar om att kartlägga effekten av olika former av lyssnande.


Sidansvarig: Mattias Lundberg

Utskriftsversion

Kontaktinformation

Mattias Lundberg
Institutionen för psykologi
901 87 Umeå 

Besöksadress
Beteendevetarhuset, A-123

Tel:  090-786 66 45