Doktorand i psykologi

Institutionen för psykologi, i samarbete med Genusforskarskolan vid Umeå Centrum för Genusstudier, söker en doktorand till ett forskningsprojekt med inriktning mot genusrelaterade och sensoriska aspekter av luktkänslighet. Ett intresse för både laborativt arbete och frågor som rör kultur och genus är således viktigt. Vi erbjuder fyra års heltidsanställning. Ansök senast 2017-03-20.

Institutionen för psykologi vid Umeå universitet söker en doktorand till ett projekt med syfte att undersöka genusrelaterade och sensoriska aspekter av kemisk intolerans, eller luktkänslighet som det ibland kallas. Kemisk intolerans, oberoende av om den är mild eller svår, innebär en förhöjd, oönskad reaktion till vardagliga kemiska ämnen som de flesta upplever som oproblematiska – exempelvis parfym eller rengöringsmedel. Symtomen är medicinskt oförklarade, och rapporteras huvudsakligen av kvinnor. Projektet är ett samarbete mellan Institutionen för Psykologi och Genusforskarskolan vid Umeå Centrum för Genusstudier, Umeå universitet. Delar av arbetet kommer att bedrivas i luktlaboratorium, med fokus på faktorer och analyser som inbegriper kultur och genus.

Vi söker en engagerad och kreativ student med hög motivation för forskarstudier och förmåga till självständigt arbete. Ett intresse för både laborativt arbete och frågor som rör kultur och genus är en nödvändighet. Vi ser det som meriterande att tidigare ha arbetat med datainsamling som inbegriper människor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Utlysningen avser heltidsanställning som doktorand under 4 år. För anställningen gäller att du förväntas utföra huvuddelen av ditt arbete på institutionen för Psykologi, Umeå universitet. Tillträde 1 september 2017 eller enligt överenskommelse.

Behörighet
Behörig att söka är den som har grundläggande behörighet d.v.s. som har avlagt en examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. För att antas till utbildning på forskarnivå i psykologi krävs dessutom att den sökande har minst 90 högskolepoäng i ämnet psykologi. Sökande ska kunna uttrycka sig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Ansökan
Ska göras via e-rekryteringssystemet MyNetwork Pro, som du hittar på universitetets sida för Lediga jobb.

En fullständig ansökan ska innehålla
•  Personligt brev som sammanfattar ditt vetenskapliga intresse och
    motiverar varför du söker tjänsten (max 2 sidor)
•  CV/meritförteckning
•  Examensbevis
•  Uppsatser/övriga publikationer
•  Ev. övriga meriter med relevans för anställningen
•  Kontaktuppgifter till två referenspersoner

Om den sökande uppfyller behörighetskraven kommer förmågan att tillgodogöra sig utbildningen (förmåga att arbeta självständigt och i forskargrupp, kommunikativ förmåga, samt analytisk/kritisk förmåga), relevanta meriterande färdigheter, samt tidigare studieresultat att bedömas.

Observera att ofullständig ansökan inte kommer att behandlas.

Närmare upplysningar lämnas av docent Linus Andersson, +46-90-786 64 28, linus.andersson@umu.se eller prefekt Mikael Henningsson, 090-786 97 52, mikael.henningsson@umu.se

Gällande lön för doktorander finns ett lokalt kollektivavtal om lönesättning, detta avtal tillämpas och ingångslönen för doktorander är för närvarande 26 000 kr/månad.

Facklig information lämnas av SACO, 090-786 53 65, SEKO civil, 090-786 52 96 samt ST, 090-786 54 31.

Välkommen med din ansökan senast 2017-03-20!

Om institutionen
Institutionen för psykologi erbjuder en aktiv och kreativ forsknings- och utbildningsmiljö för såväl anställda som studerande. Vi har ca 90 anställda varav 15 är doktorander. Närmare information om den verksamhet som bedrivs vid institutionen framgår av vår hemsida www.psy.umu.se

Umeå universitet vill erbjuda en miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vid varje rekrytering strävar vi efter ökad mångfald och använder möjligheten till positiv särbehandling. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Gör din ansökan, senast 20 mars

Gör din ansökan här